BÅTBRAND PÅ BULLANDÖ MARINA

2018-08-13

Idag, 13/8, vid 11:30-tiden, var det en 23-fots motorbåt med utombordsmotor på T-bryggan som självantände och började brinna. De två närmaste båtarna intill fick också skador från branden.

Vi fick meddelande från en boende i seglarbyn och som även hade larmat 112. Mats och Niklas från oss var snabbt på plats och knuffade ut den första båten intill och påbörjade släckningen med vattenslang och pulversläckare. En inte helt riskfri insats, men hjältemodigt.

Kustbevakningen, som har kort väg till marinan, dök upp lite senare och slutförde släckningen. Därefter kom även räddningstjänst och polisen.

Den utbrunna båten har i eftermiddags hämtats av båtförsäkringsbolaget.

Efter förra söndagens händelse med G-bryggan, känns det som att det blev lite för mycket av tråkiga händelser på marinan, men tråkigast är det förstås för de som har fått sina båtar förstörda eller skadade. Men som tur var det ingen person ombord på båten och ingen kom alltså till skada, vilket är det viktigaste.
Text o foto: Fredrik Broms