Stormen Malik över Bullandö

2022-01-31

I helgen drog stormen Malik in som kulminerade över Bullandö under söndagen. Personal från Bullandö Marina har under morgonen kontrollerat pallning och efterdragit stöttor där det behövts. En stor mängd presenningar har blåst sönder och täckställningar ramlat eller sitter löst. Åk gärna ut, kontrollera er båt och se till att den surras för nästa storm.

Se då till att presenningen inte är fastknuten i stöttor då kraftiga vindar kan rubba balansen vilket ökar risken för att båten välter. Många har dessutom vätskefyllda dunkar som tyngder vilka kommer i gungning i hård blåst. Detta kan leda till:

– Dunkarna slår mot stöttorna som då kommer ur balans.
– Dunkarna skadas/vätskan rinner ut vilket gör att presenningen blåser sönder.

Knyt istället presenningen i båten och dra snören till presenningen under båten.